Dodewaard

Vrom overweegt stappen om ontmantelen kerncentrale

Wednesday, September 12, 2007

Trouw (website), 7 september 2007

(Novum) - Het ministerie van Vrom onderzoekt de mogelijkheden om via juridische weg extra geld af te dwingen van de huidige eigenaar van de kerncentrale in Dodewaard, om die te kunnen ontmantelen. Dit bedrijf, Gemeenschappelijke Kerncentrale Nederland (GKN), schat de kosten op 130 miljoen euro. De beoogde nieuwe eigenaar, de Centrale Organisatie Voor Radioactief Afval (Covra), zei vrijdag in het Radio 1-programma Argos dat het 230 miljoen euro gaat kosten.

Posted in | »

The radioactive legacy of Dodewaard

Friday, September 7, 2007

Het ministerie van Vrom onderzoekt de mogelijkheden om via juridische weg extra geld af te dwingen van de huidige eigenaar van de kerncentrale in Dodewaard, om die te kunnen ontmantelen. Dit bedrijf, Gemeenschappelijke Kerncentrale Nederland (GKN), schat de kosten op 130 miljoen euro. De beoogde nieuwe eigenaar, de Centrale Organisatie Voor Radioactief Afval (Covra), zei vrijdag in het Radio 1-programma Argos dat het 230 miljoen euro gaat kosten.

Posted in | »

Dismantling nuclear plant to cost more

Friday, September 7, 2007

The environment ministry is considering forcing the current owner of the nuclear plant in Dodewaard to pay more towards its dismantling. The company, GKN, estimates the cost at €130m.

The intended new owner Covra, which specialises in radioactive waste, told the Radio 1 Argos programme it will cost €230m.

Posted in | »